Viikon Kuva: Teemu Tuomioja, New Forest

Kuva: Teemu Tuomioja. Arviointiteksti: Susa Tyrniluoto.

Viikon kuvaksi valikoitui Teemu Tuomiojan 'New Forest'!

Teemu Tuomioja kertoo New Forest -ponin kutsumanimen olevan Pate Mustaharja, ja että sen säkäkorkeus on 148 senttimetriä ja paino noin parisataa kiloa. Mustaharjan omistaa Pauliina Tuomioja.

Kuvan syväterävyyttä ja valotusta on muokattu, ja vihreitä sävyjä on muunnettu kellertävään/oranssiin suuntaan, jotta kuvassa olisi enemmän ruskan väriä.

Kuvausta avustaneet Eveliina Tuomioja ja Pauliina Tuomioja olivat kuvan ottamisen hetkellä ponin vasemmalla ja oikealla puolella. Pauliina heitti kuvan oikealta puolelta lehtiä, jotka tuovat kuvaan lisää eloa.

Teemu Tuomioja kertoo pitävänsä ponien ja hevosten kuvaamista mielenkiintoisena ja opettavana, koska kuvaamisessa on paljon huomioon otettavia asioita – kuten ennen kaikkea avustajien ja mallin turvallisuus!

Kuva näyttää vangitsevalta, koska ponin katse vaikuttaa hyvinkin intensiiviseltä, mutta samalla rauhalliselta. Poni vaikuttaa luottavan kuvaajaan, koska sen lihakset eivät näytä olevan lainkaan jännittyneitä pakenemaan.

Olisin itse rajannut kuvaa tiiviimmäksi jokaiselta sivulta, mutta vaikka kuvan reunoilla ei tapahdu erityisesti mitään, reuna-alueita voisi ajella eräänlaisena johdatuksena kuvan keskipisteeseen.

Kuvan huomiopisteen ollessa kuvan keskellä ainoastaan, kuvan asettelu saattaa näyttää tylsältä, mutta tässä kuvassa ei synny sellaista vaikutelmaa; Paten ilme on niin mielenkiintoinen, että se riittää saamaan kuvaan jännityksen!

Kuva voisi toimia hyvin myös suurikokoisena tapettina.


Osallistu "Viikon Kuva" -haasteeseen!

Hyvät Obsköörin ystävät,

Haluamme nähdä maailman teidän linssien kautta ja rakentaa samalla yhteisöllisempää verkkolehteä. Siksi pyydämme lukijoitamme kuvaehdotuksia "Viikon Kuva" -palstalle!

Obsköörin päätoimittaja valitsee viikon kuvan saamiemme kuvien joukosta. Saat kuvallesi näkyvyyttä, ja voit saada arvokasta palautetta sekä toimitukseltamme että muilta lukijoilta.

Osallistuminen

  • Kuva: Valitse kuva, joka on koskettanut sinua. Kuvan tulee olla vähintään 2000 pikseliä leveä 72 dpi-resoluution tarkkuudella. Huomioithan myös, että kuvaa joudutaan rajaamaan Obsköörin etusivulla. Kuva näkyy kuitenkin  kuvaajan toimittamassa muodossa, kun Viikon Kuva -artikkelin avaa.
  • Lyhyt tarina: Liitä mukaan muutama lause siitä, mitä kuvasi esittää tai mitä haluaisit kertoa kuvasi avulla.
  • Tekniset tiedot: Kerro myös, millä kameralla kuvasit ja mitä asetuksia käytit. Jos olet muokannut kuvaa, mainitse lyhyesti miten.
  • Oikeudet: Varmista, että sinulla on oikeudet kuvaan. Jos kuvassa on henkilöitä tunnistettavissa, tarvitsemme kirjallisen luvan myös heiltä. Jos olet ottanut kuvan julkisessa tapahtumassa, jossa kuvaaminen on ollut sallittua, anna selvitys julkaisuoikeudesta. Sinun tulee antaa sähköpostissasi oikeus julkaista kuva Obskööri-julkaisussa, sekä sosiaalisen median kanavillamme.

Miksi osallistua?

  • Palautetta ja oppimista: Jokainen viikon kuva saa palautetta toimitukseltamme.
  • Yhteisöllisyys: Voit saada omiin kuviin palautetta muilta lukijoilta (vain Obsköörin tilaajat voivat kommentoida). Voit myös kommentoida muiden kuvia ja luoda siten tiiviimpää valokuvauksen yhteisöä.

Tärkeät päivämäärät:

  • Kuvat tulee lähettää keskiviikkoon mennessä.
  • Julkaisemme viikon kuvan aina Perjantaisin.

Kuvien lähettäminen:

Lähetä kuvasi JPEG-muodossa, maksimissaan viiden megatavun kokoisena osoitteeseen viikonkuva@obskoori.fi. Kirjoita viestiin edellä pyydetyt tiedot.

Sydämellinen kiitos osallistumisesta!

Obsköörin toimitus