Tervetuloa Obsköörin yhteisöön!

Obskööri on Tampereen Kameraseuran kustantama verkkolehti, jonka tavoitteena on tarjota valokuvauksesta kiinnostuneille inspiraatiota, oppaita sekä yhteisön.

Tampereen Kameraseura on vuonna 1933 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on valokuvauksen, valokuvailmaisun ja valokuvaharrastuksen tukeminen. Seuran toiminta on keskittynyt erityisesti filmikuvaamiseen, mutta seurassa kuvataan ahkerasti myös digikuvia.

Julkaisemme Obsköörissä oppaita niin aloittelijoiden, harrastajien kuin ammattilaistenkin näkökulmasta. Haastattelemme sekä kaupallisen että taidekuvauksen ammattilaisia ja kirjoitamme artikkeleita näyttelyarvioista kameratekniikkaan. Esittelemme ohessa myös Tampereen Kameraseuran historiaa.

Obskööri-nimi kuvaa seuran ajatusta toimia innostavana yhteisönä – köörinä, jossa annamme toisillemme vinkkejä ja jossa innostamme kehittämään kuvaamisen taitoja.

Toiminta-ajatuksemme on vanhassa vara parempi -sanonnan mukainen. Yritämme tuoda valokuvauksen tekniikkavinkkejä tee-se-itse-hengessä niin, ettei kuvaaminen vaatisi kohtuuttomia panostuksia tekniikkaan. – Toimituksen lähtökohta on, että kännykän kamerallakin voi saada loistavia otoksia, koska tekninen laatu on usein vain yksi osa onnistunutta kuvaa!

Julkaisemme uusia artikkeleita viikoittain. Kaikki artikkelit ovat toistaiseksi myös maksuttomia, mutta osa ammattilaisille suunnatuista artikkeleista voidaan tulevaisuudessa tarjota vain maksullisen julkaisun tilaajille.

Lehden toimituksesta vastaa kuvataiteilija ja valokuvaaja Susa Tyrniluoto. Varapäätoimittajana toimii seuran jäsen Pinja Irri.

Osallistu Obsköörin yhteisöön!

Haluamme nähdä maailman teidän linssien kautta ja kuulla kokemuksianne valokuvauksen maailmasta!

Kommentoi artikkeleita ja kuvia: Haluamme rakentaa yhteisöllistä verkkolehteä, joten toivomme lukijoiltamme kommentteja artikkeleihin ja kuviin. Kommentit voivat olla teräviäkin huomioita, jos ne on perusteltuja. – Muistathan, että olemme ystävien yhteisö, joten älä kirjoita henkilöä arvostelevia kommentteja.

Lähetä kuva: Voit osallistua yksittäisillä kuvilla Viikon Kuva -palstalle. Obsköörin päätoimittaja valitsee kuvan saamiemme kuvien joukosta viikoittain. Saat kuvallesi näkyvyyttä, ja voit saada arvokasta palautetta sekä toimitukseltamme että muilta lukijoilta. Tarkemmat ohjeet Viikon Kuva -kuvien lähettämiseen löydät viimeisimmän Viikon Kuva -julkaisusta (klikkaa Obsköörin etusivun ensimmäistä kuvaa).

Kirjoita artikkeli: Oletko kiinnostunut valokuvauksesta, kuvankäsittelystä, valokuvataiteesta tai erityisistä valokuvauksen aihealueista? Artikkeli voi olla myös haastattelu, tai se voi olla blogi-tekstin tyylinen, jossa voit esittää mielipiteitäsi tai arvostella näkemiäsi teoksia tai näyttelyitä.

Voit kirjoittaa lyhyenkin kirjoituksen, jos sisältö on painavaa ja merkityksellistä. Pidemmät jutut voidaan jakaa osiin, jotta ne ovat helpommin lähestyttäviä verkossa. Artikkeliin tarvitaan aina vähintään yksi kuva, mutta artikkeli voi painottua myös kuviin, jolloin tekstiä ei tarvita niin pitkästi.

Tarjoa valokuvataidetta: Voit tarjota julkaisuun myös taiteellisia kuvia. Kuviin voi yhdistää myös runoja, tai muuta luovaa.

Kaupallinen yhteistyö: Tarjoamme yhteisöämme lähellä oleville yrityksille mahdollisuutta tuottaa artikkeleita yhteistyössä Obsköörin toimituksen kanssa. Yritys voi saada näkyvyyttä tuotteilleen tai brändilleen, ja lukijamme voivat saada syvempää tietoa kaupallisista toimijoista.

Palkkiot ja Palaute

Annamme "Viikon Kuva" -haasteeseen osallistujille palautetta kuvasta. Muut (rekisteröityneet) lukijat voivat kommentoida kuvaa ja jakaa arvokasta näkemystään myös.

Maksamme mahdollisuuksien mukaan artikkelien ja valokuvataiteen julkaisusta pienen palkkion.

Kuvien ja artikkelien lähettäminen:

Lähetä tekstisi sähköpostin liitetiedostona .rtf tai Apple Pages -muodossa. Älä käytä kappaleiden välissä tyhjiä rivejä. Vältä tekstin erityistä muotoilua. – Voit käyttää kuitenkin lihavointia, kursiivia ja alleviivausta silloin, jos se on välttämätöntä.

Lähetä kuvasi JPEG-muodossa, maksimissaan kolmen (3) megatavun kokoisena. Kuvan tulee olla vähintään 2000x2000 pikseliä, ja sen tarkkuus vähintään 72 dpi. Lisää tekstiin tiedot kuvista:

  • Kuvaajan nimi: Kerro nimesi tai taiteilijanimesi
  • Kuvan nimi: Anna kuvallesi nimi. Nimi voi olla myös ’Nimetön’.
  • Lyhyt tarina: Kirjoita lause tai pari, mitä kuvasi esittää tai mitä haluaisit kuvasi avulla kertoa.
  • Tekniset tiedot: Kerro myös, millä kameralla kuvasit ja mitä asetuksia käytit. Jos olet muokannut kuvaa, mainitse lyhyesti miten. Jos sinulla ei ole tiedossa kuvan asetuksia, voit jättää ne tiedot pois. – Hyväksymme ainoastaan kameralla kuvattuja kuvia. Tietokoneella generoidut kuvat eivät ole valokuvia, koska niillä ei kuvata valoa. Kuvien muokkaus on kuitenkin hyväksyttävää!
  • Oikeudet: Varmista, että sinulla on oikeudet kuvaan. Jos kuvassa on tunnistettavissa henkilöitä, tarvitsemme kirjallisen luvan myös heiltä (ellei kuvan julkaisuun ole erityisiä journalistisia perusteita. Voit kysyä lisätietoa toimitukselta). Sinun tulee antaa sähköpostissasi oikeus julkaista kuva Obskööri-julkaisussa, sekä sosiaalisen median kanavillamme.

Liitä mukaan yhteystietosi postiosoitteineen, sekä pankkiyhteytesi mahdollista palkkion maksua varten. Yhteystietojasi ei julkaista.

Voit antaa lisäksi julkisen osoitteen omille verkkosivuillesi, jonka voimme julkaista artikkelien ja kuvien yhteydessä.

Yhteystiedot toimitukseen:

Viikon Kuva: viikonkuva@obskoori.fi

Artikkeliehdotus tai valokuvataide: freelance@obskoori.fi

Kaupallinen yhteistyö: yhteistyo@obskoori.fi

Päätoimittaja: paatoimittaja@obskoori.fi

Yleiset asiat: toimitus@obskoori.fi

Yhteistyökumppanit:

  • Finnfoto Ry: Finnfoto-yhdistyksen hallitus myönsi vuonna 2023 apurahan  Obskööri-julkaisun käynnistämiseksi.

Tietosuoja