Viikon kuva: Ilkka Aaltonen, EMG2023 Beach Volley

Kuva: Ilkka Aaltonen. Teksti: Susa Tyrniluoto

Monilajitapahtuma EMG2023 (European Masters Games) järjestettiin Tampereella 26.6.–9.7.2023. Tampereen kameraseuran puheenjohtaja Ilkka Aaltonen järjesti seuran jäsenille mahdollisuuden päästä virallisina kuvaajina kuvaamaan kilpailuja. Obsköörin toimitus valitsi viikon kuvaksi Aaltosen lähettämän kuvan, jonka hän oli ottanut kyseisen tapahtuman Beach Volley -ottelusta.

European Masters Games -kilpailutapahtumia on järjestetty vuodesta 2008 alkaen Euroopan eri maissa, yleensä neljän vuoden välein. Kilpailujen taustalla on vuonna 1995 perustettu The International Masters Games Association (IMGA), joka ilmoittaa tavoitteekseen järjestää urheilukilpailuja jokaiselle. Kilpailuihin hyväksytään yleensä vain yli 30-vuotiaat, mutta vanhimmat kilpailijat ovat olleet yli satavuotiaita!

Kuvasta välittyy kilpailijoiden hyväntuulisuus, joka on näkynyt yleensä kaikissa veteraaniurheilijoiden asenteessa. – Aikuisurheilijoilla ei näytä olevan tarvetta taistella mestaruudesta hampaat yhtä kireässä irvistyksessä kuin ammatikseen kilpailevien.

Beach Volley on nopeatahtinen laji, joten kuvaajan on oltava tarkkana saadakseen  tallennettua jännittävimmät hetket. Valitussa kuvassa näkyy tämä onnistuminen!

Kuva näyttää harmaasävyisenä melko rauhallisena. – Värillisenä kuvana tausta olisi saattanut nousta esiin vahvemmin, joten huomio kiinnittynee nyt vahvemmin itse tapahtumaan.

Kuvaa olisi voinut kokeilla rajata kuitenkin tiiviimmin, koska oikean ja vasemman laidan, ja myös alareunan alueella ei näytä tapahtuvan erityisen mielenkiintoista, eikä niiden rajaaminen kuvan ulkopuolelle näyttäisi poistavan olennaista kuvan viestistä.

Kuvan horisontti on kallellaan hieman. – Voimistaisiko kaltevuuden lisääminen kuvan jännitystä? – Tai, jos horisontti näkyisi vaakasuorana, muuttuisiko kuva tasapainoisemmaksi?

Toivottavasti lukijamme kirjoittavat lisää kommentteja alle!


Osallistu "Viikon Kuva" -haasteeseen!

Rakkaat Obsköörin ystävät,

Haluamme nähdä maailman teidän linssien kautta ja rakentaa samalla yhteisöllisempää verkkolehteä. Siksi pyydämme lukijoitamme lähettämään oman kuvaehdotuksen "Viikon Kuva" -palstalle!

Obsköörin päätoimittaja valitsee viikon kuvan saamiemme kuvien joukosta. Saat kuvallesi näkyvyyttä, ja voit saada arvokasta palautetta sekä toimitukseltamme että muilta lukijoilta.

Osallistuminen

  • Kuva: Valitse kuva, joka on koskettanut sinua.
  • Lyhyt tarina: Liitä mukaan muutama lause siitä, mitä kuvasi esittää tai mitä haluaisit kertoa kuvasi avulla.
  • Tekniset tiedot: Kerro myös, millä kameralla kuvasit ja mitä asetuksia käytit. Jos olet muokannut kuvaa, mainitse lyhyesti miten.
  • Oikeudet: Varmista, että sinulla on oikeudet kuvaan. Jos kuvassa on henkilöitä tunnistettavissa, tarvitsemme kirjallisen luvan myös heiltä. Jos olet ottanut kuvan julkisessa tapahtumassa, jossa kuvaaminen on ollut sallittua, anna selvitys julkaisuoikeudesta. Sinun tulee antaa sähköpostissasi oikeus julkaista kuva Obskööri-julkaisussa, sekä sosiaalisen median kanavillamme.

Miksi osallistua?

  • Palautetta ja oppimista: Jokainen viikon kuva saa palautetta toimitukseltamme.
  • Yhteisöllisyys: Voit saada omiin kuviin palautetta muilta lukijoilta (vain Obsköörin tilaajat voivat kommentoida). Voit myös kommentoida muiden kuvia ja luoda siten tiiviimpää valokuvauksen yhteisöä.

Tärkeät päivämäärät:

  • Kuvat tulee lähettää keskiviikkoon mennessä.
  • Julkaisemme viikon kuvan aina Perjantaisin.

Kuvien lähettäminen:

Lähetä kuvasi JPEG-muodossa, maksimissaan viiden megatavun kokoisena osoitteeseen viikonkuva@obskoori.fi. Kirjoita viestiin edellä pyydetyt tiedot.

Sydämellinen kiitos osallistumisesta!

Obsköörin toimitus